Σκεπαστό

Το Σκεπαστό είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό Τ. Δ. του Δήμου Καλαβρύτων, μερικά μόλις χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα απέναντι από την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής. Η ιστορία του ανάγεται τον 15° αιώνα. Συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες του έθνους, ιδιαίτερα κατά την επανάσταση του 1821. Προπολεμικά παρουσίαζε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη.

Το χωριό βομβαρδίστηκε στις 29 Νοεμβρίου 1943, γιατί υπήρξε το κέντρο αντιστασιακών οργανώσεων, 13 κάτοικοι δολοφονήθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Το Σκεπαστό είναι από τα λίγα Τ.Δ. του Δήμου που συγκρατεί σημαντικό δυναμικό νέων ανθρώπων που παρέμειναν στον τόπο τους με κυριότερη ασχολία την αγροτοκτηνοτροφία.

Τα τελευταία χρόνια οι ασχολίες των κατοίκων διευρύνθηκαν με νέες δραστηριότητες γύρω από την ολοένα αυξανόμενη και επεκτεινόμενη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Δυναμική και ιδιαιτέρως αξιόλογη είναι η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Σκεπαστού που κάθε χρόνο πραγματοποιεί δραστηριότητες μορφωτικού - εκπολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα και του Αθλητικού Ομίλου Σκεπαστού.

Sign In