Πετσάκοι

Ορεινός οικισμός, με μια ιδιαίτερης ομορφιάς, πλακοστρωμένη πλατεία, που φιλοξενεί το μνημείο πεσόντων και τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου. Υπάρχει και πιο μικρός, ομώνυμος ναός, δίπλα, ο οποίος προϋπήρχε.

Οι Πετσάκοι, όμως, έχουν πολλές εκκλησίες, όπως το ναό του Αγίου Ανδρέα, την Αγία Κυριακή, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, τους Αγίους Απόστολους, τον Άγιο Γεώργιο, το εκκλησάκι της Παναγίας, τον Άη Λιά (κοντά στον οικισμό Κόμη και την πηγή Μπουρλέσα), τον Άη Γιάννη και την Αγία Μαρίνα. Οι Πετσάκοι βρίσκονται στις πλαγιές του όρους Σκεπαστό, σε υψ. 850μ. και το χωριό γιορτάζει στις 10 Μαΐου. Υπάρχει ένας πολιτιστικός σύλλογος (1974, «Ένωση Πετσακιτών Αγ. Νικόλαος)  και ένας Εξωραϊστικός Σύλλογος με έτος ίδρυσης το 2017.

Από τους Πετσάκους ξεκινά μια ωραία διαδρομή, κατά μήκος του Σελινούντα ποταμού, καθώς ενώνεται με τον Μανεσαίικο, η οποία καταλήγει στη μονή Μακελλαριάς, στους Λαπαναγούς και τη Ρακίτα. Στο δρόμο συναντάς ερείπια της ιστορικής εκκλησίας της Ευαγγελίστριας. Στους Πετσάκους υπάγεται και ο οικισμός Μπόσι με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Υπάρχει, επίσης, το παλιό γραφικό σχολείο και ένα παλαιό γεφύρι στη διαδρομή Πετσάκοι-Μπόσι.

Sign In