Οι Καμενιάνοι είναι ένα γραφικό και ιστορικό χωριό, με πλούσια κληρονομιά. Στους Καμενιάνους ανήκει διοικητικά και ο οικισμός του Δροβολοβού. Το χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 900 - 960 μ. Είναι γαντζωμένο σε μια πράσινη βουνοπλαγιά, κοντά στη μυθική Καπρίβαινα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην περιοχή της Καπρίβαινας (Καπρί + βαίνω = πέρασμα αγριογούρουνου), επιτελέστηκε από τον Ηρακλή η σύλληψη του Ερυμάνθιου Κάπρου.
Η διαδρομή από τον επαρχιακό δρόμο μέχρι το χωριό είναι 4 περίπου χιλιόμετρα. Είναι πολύ ευχάριστη και εντυπωσιακή, λόγω των πολλών πλατάνων, δρυών και αμπελώνων που υπάρχουν στην περιοχή. Την ομορφιά αυτή συμπληρώνουν και τα γάργαρα νερά των χειμάρρων που τρέχουν στις ρεματιές. Πρώτος σταθμός είναι η πηγή της «Μεγάλης Βρύσης», που συναντά κανείς στον κάμπο του χωριού. Η μεγαλύτερη πηγή τροφοδότησης του ποταμού Ερύμανθου, κατά τον Πουκεβίλ. Παραδοσιακά σπίτια και εκκλησίες, φτιαγμένα από τα πλούσια υλικά του χωριού (πέτρες, ασβέστη, κ.λπ.). δείχνουν την εικόνα ενός καλά διατηρημένου χωριού από τους ντόπιους.
Το ιστορικό παρελθόν του χωριού μαρτυρούν ευρήματα, ερείπια, καθώς και μερικά τεμάχια αρχαίων κιόνων του 5ου αιώνα π.Χ. που βρίσκονται στο «ιστορικό αλώνι του Ξενοχρήστου» ανατολικά του χωριού, όπως και σε άλλα σημεία του. Στους Καμενιάνους λειτουργεί εδώ και χρόνια, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου το σπουδαιότερο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής που αξίζει να δει ο επισκέπτης.
Στο Δροβολοβό σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιστορικό Σπήλαιο της Παναγίας Δροβολοβού, το οποίο ήταν προχριστιανικό λατρευτικό Σπήλαιο, αλλά και ένας χώρος με ένδοξο χριστιανικό και ιστορικό παρελθόν. Σε αυτό έμεινε έγκλειστος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός από τα στρατεύματα του Γκούρα κατά τον ατυχή εμφύλιο σπαραγμό, περί τα τέλη του 1825. Έχει βρεθεί επίσης ειδώλιο της Αφροδίτης, του 5ου π.Χ. αιώνα.
Στο Δροβολοβό διασώζεται επίσης ο πύργος των Βερροίων, κτίσμα του 1780 περίπου. Σημαντική φυσιογνωμία των Καμενιάνων κατά τον Ιερό Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821, ήταν ο οπλαρχηγός Ξενοχρήστος Νικολόπουλος που σκοτώθηκε κατά την πολιορκία της Πάτρας, στις 12 Ιουλίου 1821. Σήμερα η προτομή του στολίζει την κεντρική πλατεία του χωριού.