Φαράγγι Βουραϊκού

Ένα μαγευτικό, φυσικό τοπίο, γεμάτο πλατανοδάση, κρυστάλλινα, ορμητικά νερά και απόκρυμνους βράχους. Μέσα σ’αυτό το ιδιαίτερο φαράγγι ζουν και αναπτύσσονται πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας τα οποία συνθέτουν ένα ξεχωριστό βιότοπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Ο ποταμός Βουραϊκός πήρε το όνομά του από την αρχαία πόλη Βούρα, η οποία συμμετείχε στην ίδρυση της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, μια όμορφη κοπέλα με το όνομα Βούρα ήταν η αγαπημένη του μυθικού Ηρακλή, ο οποίος στην προσπάθειά του να φτάσει κοντά της άνοιξε αυτό το φαράγγι.

Ο ποταμός έχει μήκος 40χλμ., πηγάζει από το Χελμό σε υψόμετρο 1000μ., περνάει από το οροπέδιο των Καλαβρύτων, διασχίζει το φαράγγι μήκους 20χλμ. πλάι στον Οδοντωτό και εκβάλλει στον Κορινθιακό Κόλπο.

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει την μαγευτική διαδρομή με το τρενάκι που λειτουργεί ασταμάτητα από το 1896 χαρίζοντας απλόχερα ειδυλλιακές εικόνες με διάφορα χρώματα και αρώματα ανάλογα με την κάθε εποχή. Τέλος, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, μοναδική εμπειρία αποτελεί και η κατάβαση του Βουραϊκού, η οποία διαρκεί περίπου 6 ώρες, διασχίζοντας γέφυρες, σήραγγες, καταρράκτες μέσα στην άγρια φύση που σε συναρπάζει…

Sign In